Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflanka z klopsikami to pyszna i prosta do zrobienia zupa. Moim dzieciakom smakowała bardzo. Nie zabielałam tej zupy, tak podana jak tu napisałam jest bardzo pyszna. Ugotować tę zupę można na bulionie z każdego rodzaju mięsa. Jeśli gotujecie na bulionie drobiowym, to dobrze jest zrobić klopsy z mięsa mielonego drobiowego. Ja miałam bulion z różnych rodzajów mięs, więc zrobiłam klopsiki z mięsa wołowego. Jak dla mnie obowiązkowym dodatkiem do tej zupy jest koper, dodaje jej lekkości i aromatu. Zupa pyszna, lekka i te smaczne sycące klopsy. Myślę, że posmakuje Wam tak samo jak posmakowała mi i moim domownikom. Doprawiajcie do własnego smaku, każdy ma inne jego odczucie, więc jeśli macie jakąś swoją ulubioną przyprawę do zup, nie wahajcie się jej użyć.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 225
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 225
Składniki
Zrobiłam klopsiki: Cebulę pokroiłam w drobną kostkę, zeszkliłam na 1 łyżeczce masła, dodałam do mięsa mielonego. Do mięsa mielonego dodałam również przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę manną, sól i pieprz. Wyrobiłam masę i uformowałam klopsiki mniejsze od orzecha włoskiego. Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam klopsy na maśle.
Ugotowałam zupę: Zagotowałam bulion i dodałam klopsiki, gotowałam je ok. 10 minut. Po tym czasie dodałam liść i ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchew, posiekanego pora, pokrojoną w słupki pietruszkę i selera. Gotowałam do miękkości. Przyprawiłam na koniec do smaku solą i pieprzem. Dodałam garść posiekanego kopru.