Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflanka z klopsikami to pyszna i prosta do zrobienia zupa. Moim dzieciakom smakowała bardzo. Nie zabielałam tej zupy, tak podana jak tu napisałam jest bardzo pyszna. Ugotować tę zupę można na bulionie z każdego rodzaju mięsa. Jeśli gotujecie na bulionie drobiowym, to dobrze jest zrobić klopsy z mięsa mielonego drobiowego. Ja miałam bulion z różnych rodzajów mięs, więc zrobiłam klopsiki z mięsa wołowego. Jak dla mnie obowiązkowym dodatkiem do tej zupy jest koper, dodaje jej lekkości i aromatu. Zupa pyszna, lekka i te smaczne sycące klopsy. Myślę, że posmakuje Wam tak samo jak posmakowała mi i moim domownikom. Doprawiajcie do własnego smaku, każdy ma inne jego odczucie, więc jeśli macie jakąś swoją ulubioną przyprawę do zup, nie wahajcie się jej użyć.
Zrobiłam klopsiki:
Cebulę pokroiłam w drobną kostkę, zeszkliłam na 1 łyżeczce masła, dodałam do mięsa mielonego. Do mięsa mielonego dodałam również przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę manną, sól i pieprz. Wyrobiłam masę i uformowałam klopsiki mniejsze od orzecha włoskiego.
Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam klopsy na maśle.
Ugotowałam zupę:
Zagotowałam bulion i dodałam klopsiki, gotowałam je ok. 10 minut. Po tym czasie dodałam liść i ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchew, posiekanego pora, pokrojoną w słupki pietruszkę i selera. Gotowałam do miękkości. Przyprawiłam na koniec do smaku solą i pieprzem. Dodałam garść posiekanego kopru.
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7413
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16650
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7413
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16650
Składniki
Zrobiłam klopsiki: Cebulę pokroiłam w drobną kostkę, zeszkliłam na 1 łyżeczce masła, dodałam do mięsa mielonego. Do mięsa mielonego dodałam również przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę manną, sól i pieprz. Wyrobiłam masę i uformowałam klopsiki mniejsze od orzecha włoskiego. Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam klopsy na maśle.
Ugotowałam zupę: Zagotowałam bulion i dodałam klopsiki, gotowałam je ok. 10 minut. Po tym czasie dodałam liść i ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchew, posiekanego pora, pokrojoną w słupki pietruszkę i selera. Gotowałam do miękkości. Przyprawiłam na koniec do smaku solą i pieprzem. Dodałam garść posiekanego kopru.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
Wiosenna zupa z kalarepy
Zupy
Zupa pieczarkowo ogórkowa ze schabem
Zupy
Zupa kukurydziana
Zupa z botwinki
Oto najlepsza i najprostsza zupa z botwinki. Wiosną będzie ciekawą alternatyw...
Odsłon: 2
Wiosenna zupa z kalarepy
Kalarepa to warzywo, które najczęściej spożywamy na surowo. Nie ma jednak żad...
Odsłon: 4