Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflanka z klopsikami to pyszna i prosta do zrobienia zupa. Moim dzieciakom smakowała bardzo. Nie zabielałam tej zupy, tak podana jak tu napisałam jest bardzo pyszna. Ugotować tę zupę można na bulionie z każdego rodzaju mięsa. Jeśli gotujecie na bulionie drobiowym, to dobrze jest zrobić klopsy z mięsa mielonego drobiowego. Ja miałam bulion z różnych rodzajów mięs, więc zrobiłam klopsiki z mięsa wołowego. Jak dla mnie obowiązkowym dodatkiem do tej zupy jest koper, dodaje jej lekkości i aromatu. Zupa pyszna, lekka i te smaczne sycące klopsy. Myślę, że posmakuje Wam tak samo jak posmakowała mi i moim domownikom. Doprawiajcie do własnego smaku, każdy ma inne jego odczucie, więc jeśli macie jakąś swoją ulubioną przyprawę do zup, nie wahajcie się jej użyć.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 692
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 692
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Zrobiłam klopsiki: Cebulę pokroiłam w drobną kostkę, zeszkliłam na 1 łyżeczce masła, dodałam do mięsa mielonego. Do mięsa mielonego dodałam również przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę manną, sól i pieprz. Wyrobiłam masę i uformowałam klopsiki mniejsze od orzecha włoskiego. Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam klopsy na maśle.
Ugotowałam zupę: Zagotowałam bulion i dodałam klopsiki, gotowałam je ok. 10 minut. Po tym czasie dodałam liść i ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchew, posiekanego pora, pokrojoną w słupki pietruszkę i selera. Gotowałam do miękkości. Przyprawiłam na koniec do smaku solą i pieprzem. Dodałam garść posiekanego kopru.