Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak moja mama kupowała buraki w warzywniaku to wiadomo było, że będziemy przygotowywać barszcz albo buraczki na ciepło lub ćwikłę z chrzanem i jakoś nic innego nie przychodziło mi do głowy. Jednakże, parę lat temu odkryłam, że krem z naszego polskiego buraka w zależności od dodatków może zmieniać swoje oblicze i jest bardzo prosty do przygotowania. Czasami przygotowuję bazę zupy i potem bawię się przyprawami, w poszukiwaniu nowego smaku. Dziś w mojej ulubionej wersji z tymiankiem i prażonymi migdałami.
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 90
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 60
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 35
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 141
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 321
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 90
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 60
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 35
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 141
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 321
Składniki
Buraki ugotować w skórce lub upiec w piekarniku do miękkości Rosół wlać do garnka, dodać pokrojone na małe kawałki obrane buraki Całość zblendować aż zupa będzie aksamitna i kremowa Jeśli zupa jest zbyt gęsta to dodać jeszcze trochę rosołu lub wody i ponownie zblendować
Całość podgrzać w garnku, dodać tymianek, sól, (opcjonalnie pół chili), wymieszać i podgrzewać na małym ogniu przez parę minut ( nie zagotowywać)
Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów aż będą złociste Krem z buraka podawać z kleksem kwaśnej śmietany i pokruszonymi uprażonymi płatkami migdałowymi