Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko ostra zupa z aromatycznymi przyprawami na jesienne dni :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 665
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 927
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 665
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 927
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Składniki
Dusimy na maśle kukurydzę przez 10 min, mieszając co jakiś czas. W międzyczasie przygotowujemy bulion.
Do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na małym ogniu.
Podduszoną kukurydzę dodajemy do bulionu z ziemniakami. Dodajemy połowę poszatkowanej papryczki chili lub szczyptę pieprzu cayenne. Gotujemy następne 25 min.
Przyprawiamy kurkumą, imbirem, solą i pieprzem.
Kiedy wszystkie składniki zmiękną, blendujemy całość. Podajemy z łyżką śmietany i dekorujemy zupę pozostałą papryczką chili lub słodką papryką. Najlepiej smakuje z grzankami z bułki lub chleba. Smacznego :)