Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko ostra zupa z aromatycznymi przyprawami na jesienne dni :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 310
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3689
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 310
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3689
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
Dusimy na maśle kukurydzę przez 10 min, mieszając co jakiś czas. W międzyczasie przygotowujemy bulion.
Do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na małym ogniu.
Podduszoną kukurydzę dodajemy do bulionu z ziemniakami. Dodajemy połowę poszatkowanej papryczki chili lub szczyptę pieprzu cayenne. Gotujemy następne 25 min.
Przyprawiamy kurkumą, imbirem, solą i pieprzem.
Kiedy wszystkie składniki zmiękną, blendujemy całość. Podajemy z łyżką śmietany i dekorujemy zupę pozostałą papryczką chili lub słodką papryką. Najlepiej smakuje z grzankami z bułki lub chleba. Smacznego :)