Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko ostra zupa z aromatycznymi przyprawami na jesienne dni :)
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 328
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 492
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 714
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 328
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 492
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 714
Składniki
Dusimy na maśle kukurydzę przez 10 min, mieszając co jakiś czas. W międzyczasie przygotowujemy bulion.
Do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na małym ogniu.
Podduszoną kukurydzę dodajemy do bulionu z ziemniakami. Dodajemy połowę poszatkowanej papryczki chili lub szczyptę pieprzu cayenne. Gotujemy następne 25 min.
Przyprawiamy kurkumą, imbirem, solą i pieprzem.
Kiedy wszystkie składniki zmiękną, blendujemy całość. Podajemy z łyżką śmietany i dekorujemy zupę pozostałą papryczką chili lub słodką papryką. Najlepiej smakuje z grzankami z bułki lub chleba. Smacznego :)