Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie. Szybka i smaczna:)))Danie na kolację, jak i na obiad:)))
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 107
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1980
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9887
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 107
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1980
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9887
Składniki
Szatkujemy drobno cebulę, wrzucaly na tłuszcz razem z czosnkiem przeciśniętym lub drobno pokrojonym. Dodajemy mięsko mielone i razem dusimy.
Do garnka wlewamy pomidory, ok 8 szkl. wody, chociaż lepiej mniej, a potem wg uznania dolać. Zależy jak gęstą chcemy mieć zupę. Wrzucamy kostki. Dodajemy z patelni mięsko z cebulką, ale staramy się nie wlewać tłuszczu. Dusimy przez ok. 15 min.
Po 15 min. dodajemy makaron oraz mrożonkę. Zwiększamy ogień i ok. 10 min gotujemy na dużym ogniu.
Dodajemy kukurydzę, fasolę i doprawiamy wg uznania. Podajemy z bagietką. Smacznego.