Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie. Szybka i smaczna:)))Danie na kolację, jak i na obiad:)))
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22194
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22194
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 472
Składniki
Szatkujemy drobno cebulę, wrzucaly na tłuszcz razem z czosnkiem przeciśniętym lub drobno pokrojonym. Dodajemy mięsko mielone i razem dusimy.
Do garnka wlewamy pomidory, ok 8 szkl. wody, chociaż lepiej mniej, a potem wg uznania dolać. Zależy jak gęstą chcemy mieć zupę. Wrzucamy kostki. Dodajemy z patelni mięsko z cebulką, ale staramy się nie wlewać tłuszczu. Dusimy przez ok. 15 min.
Po 15 min. dodajemy makaron oraz mrożonkę. Zwiększamy ogień i ok. 10 min gotujemy na dużym ogniu.
Dodajemy kukurydzę, fasolę i doprawiamy wg uznania. Podajemy z bagietką. Smacznego.