Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie. Szybka i smaczna:)))Danie na kolację, jak i na obiad:)))
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Szatkujemy drobno cebulę, wrzucaly na tłuszcz razem z czosnkiem przeciśniętym lub drobno pokrojonym. Dodajemy mięsko mielone i razem dusimy.
Do garnka wlewamy pomidory, ok 8 szkl. wody, chociaż lepiej mniej, a potem wg uznania dolać. Zależy jak gęstą chcemy mieć zupę. Wrzucamy kostki. Dodajemy z patelni mięsko z cebulką, ale staramy się nie wlewać tłuszczu. Dusimy przez ok. 15 min.
Po 15 min. dodajemy makaron oraz mrożonkę. Zwiększamy ogień i ok. 10 min gotujemy na dużym ogniu.
Dodajemy kukurydzę, fasolę i doprawiamy wg uznania. Podajemy z bagietką. Smacznego.