Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
- Kochanie, co chcesz na obiad? -Może być ta pomidorowa, którą proponujesz. I tak średnio raz na tydzień pomidorowa obowiązkowo z makaronem gości na naszym stole:) Wiem ze ktoś powie że zwykła zupa z przecieru pomidorowego ale uważam że dobry przecier nie jest zły;) polecam z Łowicza
Składniki
Rosół podgrzewamy, dodajemy do niego marchewkę pokrojoną w kostkę lub startą na tarce o grubych oczkach, oraz ząbki czosnku przekrojone na połówki. W misce osobnej mieszamy ze sobą: przecier pomidorowy, 2-3 łyżki śmietany, 3 łyżki mąki, CUKIER, suszone pomidory, pokrojoną natkę pietruszki, pół łyżeczki czosnku granulowanego. Dolewamy odrobinę wody aby wszystko ładnie się rozmieszało i połączyło. Gdy rosół będzie się gotował wlewamy naszą mieszaninę. Gotujemy jeszcze chwile aby wszystko się połączyło i zupa troszkę zgęstniała i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podawać z tym kto co lubi:) Smacznego:)