Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa zupa gyros"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Mięso umyj, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebule obierz z łupin, pokrój w talarki. Do miski włóż mięso, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej olejem, posyp przyprawą gyros i dokładnie wymieszaj. Przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki. Do garnka wlej bulion, podgrzej. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz suszone oregano. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzuć mięso z cebulą. Mieszając smaż 5-6 min, aż mięso się zrumieni. Przełóż do miseczki.
Na patelni przesmaż pokrojone pieczarki. Do bulionu z pomidorami dodaj pieczarki oraz przesmażone mięso, podgrzewaj ok. 10 minut. Na koniec zupę dopraw do smaku cukrem, octem balsamicznym, solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie