Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa zupa gyros"
A oto prosty przepis na zupę pomidorową. Każdy pewnie ma swój ulubiony smak t...
Odsłon: 2962
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 257
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 257
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 46
Składniki
Mięso umyj, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebule obierz z łupin, pokrój w talarki. Do miski włóż mięso, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej olejem, posyp przyprawą gyros i dokładnie wymieszaj. Przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki. Do garnka wlej bulion, podgrzej. Następnie dodaj pomidory z puszki oraz suszone oregano. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Na mocno rozgrzaną patelnię wrzuć mięso z cebulą. Mieszając smaż 5-6 min, aż mięso się zrumieni. Przełóż do miseczki.
Na patelni przesmaż pokrojone pieczarki. Do bulionu z pomidorami dodaj pieczarki oraz przesmażone mięso, podgrzewaj ok. 10 minut. Na koniec zupę dopraw do smaku cukrem, octem balsamicznym, solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Rosół z jajkami po gruzińsku
Co oczywiste, tradycyjny polski rosół jest bezapelacyjnym królem wszystkich z...
Odsłon: 1765
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 949