Zupy Przepis na:
Ryba zapiekana pod jarzynowa pierzynka

Składniki
- dorsz w kostkach, 4
- por, 2
- marchewka, 4
- korzen pietruszki, 1
- seler, 1/2
- koncentrat pomidorowy, 2 lyzki
- biale,wytrawne wino, 300ml
- czosnek, 4 zabki
- cebula, 2
- ziola prowansalskie, 2 lyzki
- sol, swiezo mielony pieprz
- maggi, 1 lyzka
- oliwa, 2 lyzki
- zielona pietruszka, garsc
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Cebule pokroic w piorka, pora w plasterki, piertuszke,marchewke i seler zetrzec na tarce na grubych oczkach. Warzywa zeszklic na oliwie, Nastepnie podlac winem i gotowac do odparowania 1/2 plynu. Dodac koncentrat, przyprawy, zielona pietruszke i posiekany czosnek.
-
Rybe wylozyc do naczynia zaroodpornego, nastepnie przykryc przygotowanymi warzywami (mozna posypac kozim serem lub feta)
-
Zapiekac 20 min. Podawac z pieczywem czosnkowym i bialym winem.
Komentarze do przepisu (0)