Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94338
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94338
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5710
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Skrzydełka oczyścić i zalać wodą do zakrycia ich, zagotować.
Odlać wodę ze skrzydełek, obmyć, włożyć spowrotem do garnka, nalać wody do pełna. Wrzucić dwie kostki rosołowe.
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
Wrzucić do garnka mrożone brokuły i kalafior.
Drobno pokroić szczypiorek i por, lekko podsmażyć na maśle na patelni.
Dodać szczyptę pieprzu, majeranek i koperek.
Gotować, aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.
Doprawić vegetą do smaku.
Wrzucić serki topione i gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą.
Zupy nie trzeba podawać ze śmietaną, ponieważ serki topione dają jej dobry posmak.