Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 181
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 881
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 181
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 881
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20037
Składniki
Skrzydełka oczyścić i zalać wodą do zakrycia ich, zagotować.
Odlać wodę ze skrzydełek, obmyć, włożyć spowrotem do garnka, nalać wody do pełna. Wrzucić dwie kostki rosołowe.
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
Wrzucić do garnka mrożone brokuły i kalafior.
Drobno pokroić szczypiorek i por, lekko podsmażyć na maśle na patelni.
Dodać szczyptę pieprzu, majeranek i koperek.
Gotować, aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.
Doprawić vegetą do smaku.
Wrzucić serki topione i gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą.
Zupy nie trzeba podawać ze śmietaną, ponieważ serki topione dają jej dobry posmak.