Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29918
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9664
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4145
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29918
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9664
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4145
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Składniki
Skrzydełka oczyścić i zalać wodą do zakrycia ich, zagotować.
Odlać wodę ze skrzydełek, obmyć, włożyć spowrotem do garnka, nalać wody do pełna. Wrzucić dwie kostki rosołowe.
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
Wrzucić do garnka mrożone brokuły i kalafior.
Drobno pokroić szczypiorek i por, lekko podsmażyć na maśle na patelni.
Dodać szczyptę pieprzu, majeranek i koperek.
Gotować, aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.
Doprawić vegetą do smaku.
Wrzucić serki topione i gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą.
Zupy nie trzeba podawać ze śmietaną, ponieważ serki topione dają jej dobry posmak.