Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5882
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9711
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5882
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9711
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Skrzydełka oczyścić i zalać wodą do zakrycia ich, zagotować.
Odlać wodę ze skrzydełek, obmyć, włożyć spowrotem do garnka, nalać wody do pełna. Wrzucić dwie kostki rosołowe.
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
Wrzucić do garnka mrożone brokuły i kalafior.
Drobno pokroić szczypiorek i por, lekko podsmażyć na maśle na patelni.
Dodać szczyptę pieprzu, majeranek i koperek.
Gotować, aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.
Doprawić vegetą do smaku.
Wrzucić serki topione i gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą.
Zupy nie trzeba podawać ze śmietaną, ponieważ serki topione dają jej dobry posmak.