Zupy Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Skrzydełka oczyścić i zalać wodą do zakrycia ich, zagotować.
Odlać wodę ze skrzydełek, obmyć, włożyć spowrotem do garnka, nalać wody do pełna. Wrzucić dwie kostki rosołowe.
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
Wrzucić do garnka mrożone brokuły i kalafior.
Drobno pokroić szczypiorek i por, lekko podsmażyć na maśle na patelni.
Dodać szczyptę pieprzu, majeranek i koperek.
Gotować, aż ziemniaki i warzywa będą miękkie.
Doprawić vegetą do smaku.
Wrzucić serki topione i gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą.
Zupy nie trzeba podawać ze śmietaną, ponieważ serki topione dają jej dobry posmak.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nudziara 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
co to znaczy obmyć?obmyć garnek czy skrzydełka? Jeśli zaś naleję wody do pelna(jak piszesz),tonie będzie gdzie wlożyc reszty produktów. A te skrzydelka co - wyrzucić? Może by tak obrać z nich mięsko(bardzo
delikatne zresztą) i wlozyc je do gotowej zupy.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

bozenas 07 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
ale wygląd ma nieszczególny:)0 Kto głosował? | Odpowiedz