Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimą brak świeżych warzyw doskwiera chyba każdemu, no ale trzeba sobie jakoś radzić! Warzywa korzeniowe tak popularne w Polsce tylko czekają na odrobinę więcej troski i atencji. Trochę magii i przypraw w kuchni sprawia cuda. Marchewka choć znienawidzona przez dzieci, jest wrzywem używanym w każdym kraju w każdej postaci, na surowo, po upieczeniu, ugotowaniu czy uduszeniu. Zdrowa i pożywna. Najepiej smakuje tak jak ją lubisz :) Każdy ma swoje smaki i nie ma co z tym dyskutować.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 20
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 143
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 20
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 143
Składniki
1. Pokrój marchewki w małe kawałki i ugotuj w bulionie, dodaj czosnek i starty imbir. Gotuj do miękkości dopraw kminem, solą, pieprzem. Zblenduj wszystkie składniki.
2. Upraż orzechy na suchej patelni. Pokrusz fetę, która posypiesz zupę. Serwuj polaną oliwą.