Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimą brak świeżych warzyw doskwiera chyba każdemu, no ale trzeba sobie jakoś radzić! Warzywa korzeniowe tak popularne w Polsce tylko czekają na odrobinę więcej troski i atencji. Trochę magii i przypraw w kuchni sprawia cuda. Marchewka choć znienawidzona przez dzieci, jest wrzywem używanym w każdym kraju w każdej postaci, na surowo, po upieczeniu, ugotowaniu czy uduszeniu. Zdrowa i pożywna. Najepiej smakuje tak jak ją lubisz :) Każdy ma swoje smaki i nie ma co z tym dyskutować.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
1. Pokrój marchewki w małe kawałki i ugotuj w bulionie, dodaj czosnek i starty imbir. Gotuj do miękkości dopraw kminem, solą, pieprzem. Zblenduj wszystkie składniki.
2. Upraż orzechy na suchej patelni. Pokrusz fetę, która posypiesz zupę. Serwuj polaną oliwą.