Do góry

Zupy Przepis na:

Zimowy zupa marchewkowa z imbirem

Zimowy zupa marchewkowa z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 96

Dodano:

Odsłon: 1539

Zimowy brak świeżych warzyw doskwiera chyba każdemu, no ale trzeba sobie jakoś radzić! Warzywa korzeniowe tak poularne w Polsce tylko czekajó na odrobinę więcej troski i atencji. Trochę magii i przypraw w kuchni sprawia cuda. Marchewka choć znienawidzona przez dzieci, jest wrzywem używanym w każdym kraju w każdej postaci, na surowo, po upieczeniu, ugotowaniu czy uduszeniu. Zdrowa i pożywna. Najepiej smakuje tak jak ją lubisz :) Każdy ma swoje smaki i nie ma co z tym dyskutować.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Pokrój marchewki w małe kawałki i ugotuj w bulionie, dodaj czosnek i starty imbir. Gotuj do miękkości dopraw kminem, solą, pieprzem. Zblenduj wszystkie składniki.

  2. 2. Upraż orzechy na suchej patelni. Pokrusz fetę, która posypiesz zupę. Serwuj polaną oliwą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń