Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zjawiskowa zupa, ale nie dla zjaw...
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 199
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1561
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 335
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 199
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1561
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 335
Składniki
Dynię obrać, wypestkować, usunąć włókna z miąższu, pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody (trzeba mieszać, bo niestety lubi się przypalać). Przetrzeć przez sito lub zmiksować na papkę. Wlać mleko, wsypać mak oraz cukier - gotować na bardzo małym ogniu, często mieszając. Ziemniaki zetrzeć na tarce z najdrobniejszymi oczkami, mocno odcisnąć ( zebrać skrobię z wyciśniętego, ustałego soku ziemniaczanego i dodać do masy ziemniaczanej), wbić całe jajko, wsypać mąkę i dodać sporą szczyptę soli. Wyrobić na zwarte, dość twarde ciasto (zdecydowanie twardsze niż na szare kluski). Urywać kawałki ciasta i w dłoniach formować kulki wielkości czereśni i wrzucać do mrugającej zupy. Gotować ok. 10 min.
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Rosół z jajkami po gruzińsku
Co oczywiste, tradycyjny polski rosół jest bezapelacyjnym królem wszystkich z...
Odsłon: 1743
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 916