Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Składniki
Dynię obrać, wypestkować, usunąć włókna z miąższu, pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody (trzeba mieszać, bo niestety lubi się przypalać). Przetrzeć przez sito lub zmiksować na papkę. Wlać mleko, wsypać mak oraz cukier - gotować na bardzo małym ogniu, często mieszając. Ziemniaki zetrzeć na tarce z najdrobniejszymi oczkami, mocno odcisnąć ( zebrać skrobię z wyciśniętego, ustałego soku ziemniaczanego i dodać do masy ziemniaczanej), wbić całe jajko, wsypać mąkę i dodać sporą szczyptę soli. Wyrobić na zwarte, dość twarde ciasto (zdecydowanie twardsze niż na szare kluski). Urywać kawałki ciasta i w dłoniach formować kulki wielkości czereśni i wrzucać do mrugającej zupy. Gotować ok. 10 min.