Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zjawiskowa zupa, ale nie dla zjaw...
Dynię obrać, wypestkować, usunąć włókna z miąższu, pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody (trzeba mieszać, bo niestety lubi się przypalać). Przetrzeć przez sito lub zmiksować na papkę. Wlać mleko, wsypać mak oraz cukier - gotować na bardzo małym ogniu, często mieszając. Ziemniaki zetrzeć na tarce z najdrobniejszymi oczkami, mocno odcisnąć ( zebrać skrobię z wyciśniętego, ustałego soku ziemniaczanego i dodać do masy ziemniaczanej), wbić całe jajko, wsypać mąkę i dodać sporą szczyptę soli. Wyrobić na zwarte, dość twarde ciasto (zdecydowanie twardsze niż na szare kluski). Urywać kawałki ciasta i w dłoniach formować kulki wielkości czereśni i wrzucać do mrugającej zupy. Gotować ok. 10 min.
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 23
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 41
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4978
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52322
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 23
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 41
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4978
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52322
Składniki
Dynię obrać, wypestkować, usunąć włókna z miąższu, pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody (trzeba mieszać, bo niestety lubi się przypalać). Przetrzeć przez sito lub zmiksować na papkę. Wlać mleko, wsypać mak oraz cukier - gotować na bardzo małym ogniu, często mieszając. Ziemniaki zetrzeć na tarce z najdrobniejszymi oczkami, mocno odcisnąć ( zebrać skrobię z wyciśniętego, ustałego soku ziemniaczanego i dodać do masy ziemniaczanej), wbić całe jajko, wsypać mąkę i dodać sporą szczyptę soli. Wyrobić na zwarte, dość twarde ciasto (zdecydowanie twardsze niż na szare kluski). Urywać kawałki ciasta i w dłoniach formować kulki wielkości czereśni i wrzucać do mrugającej zupy. Gotować ok. 10 min.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa
Zupy
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Tradycyjna zupa szczawiowa
Tradycyjna zupa szczawiowa to dla wielu osób miłe wspomnienie z dzieciństwa,...
Odsłon: 227
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku n...
Odsłon: 131