Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jajeczna na przeziębienie działa lepiej niż rosół. Ze względu na przyprawy świetnie rozgrzewa, a pozostałe składniki wzmacniają organizm, w tym układ odpornościowy. Sprawdź, jak zrobić zupę jajeczną, czyli babciny specyfik na wszelkie infekcje.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 221
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 25
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 22
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 221
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 25
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 22
Składniki
Weź wyższy garnek, do którego wlej olej. Poszatkuj cebule i podsmaż w przygotowanym naczyniu. Posiekaj ząbki czosnku i imbir w drobną kostkę i dorzuć do garnka. Smaż na małym ogniu przez kilka minut.
Po tym czasie wsyp kurkumę i dopraw pieprzem oraz odrobiną soli. Zalej całość bulionem. Gdy zupa będzie się gotować, do oddzielnej miski rozbij jajka, przypraw je jeszcze trochę pieprzem i rozkłóć trzepaczką.
Do ciepłej zupy wlej masę jajeczną i gotuj przez kolejnych kilka minut. Potrawę podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz posypać porcję poszatkowanym szczypiorkiem lub natką pietruszki - wtedy zupa będzie jeszcze zdrowsza.