Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jajeczna na przeziębienie działa lepiej niż rosół. Ze względu na przyprawy świetnie rozgrzewa, a pozostałe składniki wzmacniają organizm, w tym układ odpornościowy. Sprawdź, jak zrobić zupę jajeczną, czyli babciny specyfik na wszelkie infekcje.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 742
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 742
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Weź wyższy garnek, do którego wlej olej. Poszatkuj cebule i podsmaż w przygotowanym naczyniu. Posiekaj ząbki czosnku i imbir w drobną kostkę i dorzuć do garnka. Smaż na małym ogniu przez kilka minut.
Po tym czasie wsyp kurkumę i dopraw pieprzem oraz odrobiną soli. Zalej całość bulionem. Gdy zupa będzie się gotować, do oddzielnej miski rozbij jajka, przypraw je jeszcze trochę pieprzem i rozkłóć trzepaczką.
Do ciepłej zupy wlej masę jajeczną i gotuj przez kolejnych kilka minut. Potrawę podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz posypać porcję poszatkowanym szczypiorkiem lub natką pietruszki - wtedy zupa będzie jeszcze zdrowsza.