Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1087
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5643
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18100
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1087
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5643
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18100
Składniki
..czosnek i cebulkę obrać i poddusić na patelni, dolewając stopniowo trochę wody, dosypać przyprawy - ja dodałam kostkę rosołową, oregano bazylię, pieprz, sól
..dodać pokrojoną w talarki marchewkę i pokrojoną w kostkę dynię, jeżeli nie mieści się na patelni - przełożyć do garnka
..dusić ok 10 min, aż wszystko zrobi się miękkie
..odstawić, wystudzić i zblendować całość, podawać udekorowane śmietaną i szczypiorkiem lub pietruszką