Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z dyni i gruszki"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Składniki
Dynię pokrój w kostkę. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne i również pokrój w kostkę. W garnku rozpuść masło, dodaj pokrojoną cebulę i zeszklij ją na bardzo małym ogniu. Dodaj kawałki gruszki i smaż około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Wrzuć pokrojoną dynię i jeszcze podsmaż. Zmiksuj.
W drugim rondelku zagotuj wino, dodaj gorący bulion, gałkę muszkatołową i cynamon. Gotuj 2 minuty i wlej śmietankę. Następnie przelej do naczynia z dynią, dopraw solą i zagotuj. Podawaj posypaną pieprzem, cynamonem i gałką muszkatołową.Źródło: Na żywo