Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest niesamowicie smaczne, a do tego na pewno bardzo zdrowe, można je wykonać w wersji dla wegetarian - nie dodając szynki. Sposób wykonania w wersji video znajduje się na moim videoblogu - www.pjaszczuk.blogspot.com
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9710
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9710
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Składniki
W dużym garnku gotujemy 2 litry wody z 2 kostkami rosołowymi, marchewką i pietruszką pokrojoną w cienkie plasterki.
Fasolę z puszki odlewamy na durszlaku.
Kiedy rosołek się już zagotuje wrzucamy fasolę, ale zostawiamy garść na koniec. Całość miksujemy ze sobą mikserem na jednolitą masę.
Szynkę kroimy w kostkę i dorzucamy na samym końcu do zupy wraz z garścią fasoli.
Smacznego ;-)