Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa o delikatnym smaku papryki i pomidorów na zimne jesienne dni.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15085
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15085
Składniki
Paprykę, czosnek, pomidory kroimy w kostkę (czosnek bardzo drobno!).
W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i dusimy ok 3 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i czekamy aż się "rozpuści".
Dolewamy ok 1,5 - 2 l wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy kostki bulionowe, a następnie wlewamy śmietanę cały czas mieszając.
Wsypujemy kukurydzę oraz makaron (jeżeli nie chcemy, aby zupa była zbyt gęsta makaron gotujemy wcześniej w osobnym garnku!)
Doprawiamy słodką papryką, ziołami oraz pieprzem. SMACZNEGO!