Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3455
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1168
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4176
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3455
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1168
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4176
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
Składniki
Rozgrzej w dużym garnku oliwę. Smaż pokrojone cebulę, marchewkę, seler i czosnek ok. 10 minut. Dodaj obrane, pokrojone i wypestkowane pomidory, ocet, skórkę pomarańczy i wszystkie przyprawy. Smaż ok. 5 minut, wlej zagotowaną wodę. Gotuj mniej więcej 15 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj tahini i sok z cytryny, zmiksuj. Podgrzej ponownie zupę, dodaj pokrojone ryby i krewetki. Gotuj ok. 7 minut. Posyp natką.
Przepis: Patrycja WąsiakowskaŹródło: Olivia