Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa zupa rybna dla znudzonych tymi tradycyjnymi :).
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 972
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4050
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 972
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4050
Składniki
Ziemniaki pokroić w małą kostkę, białe części pora w półtalarki, a łososia w paski. Ziemniaki podgtować 5 minut. Pory zeszklić na maśle, dodać ziemniaki, podsmażyć. Wrzucić do gorącego bulionu i gotować ok 20-30min. 10 minut przed końcem gotowania dodać dorsza, wlać mleko, przyprawić gałką,solą i pieprzem. Dodać łososia, całość zmiksować. Podawać posypaną koperkiem. Można ewentualnie zmiksować przed dodaniem łososia i zostawić tą rybę w kawałkach. Szczypta cynamonu dodana pod koniec gotowania zniweluje zapach dorsza.