Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa zupa rybna dla znudzonych tymi tradycyjnymi :).
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 45
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 775
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1555
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14099
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 45
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 775
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1555
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14099
Składniki
Ziemniaki pokroić w małą kostkę, białe części pora w półtalarki, a łososia w paski. Ziemniaki podgtować 5 minut. Pory zeszklić na maśle, dodać ziemniaki, podsmażyć. Wrzucić do gorącego bulionu i gotować ok 20-30min. 10 minut przed końcem gotowania dodać dorsza, wlać mleko, przyprawić gałką,solą i pieprzem. Dodać łososia, całość zmiksować. Podawać posypaną koperkiem. Można ewentualnie zmiksować przed dodaniem łososia i zostawić tą rybę w kawałkach. Szczypta cynamonu dodana pod koniec gotowania zniweluje zapach dorsza.