Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa tajska na mleku kokosowym moze byc w wersji z kurczakiem lub z tofu
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 26
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 18
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 253
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 26
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 18
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 253
Składniki
1. Pokrój na małe kawałki szalotkę, pomidory i grzyby. 2. Obij trawę cytrynową o kant stołu dla uzyskania mocniejszego aromatu. 3. Pokrój na duże kawałki galangal i trawę cytrynową (są one dosyć twarde i ich nie jemy, więc większe kawałki łatwiej będzie nam wyłowić podczas jedzenia i odłożyć na bok). 4. Pociętą trawę cytrynową, galangal, szalotkę zalej bulionem i doprowadzamy do wrzenia. 5. Dorzuć mleczko kokosowe, pociętego w paski kurczaka i rozgniecione papryczki chili. 6. Dodaj sos rybny cukier i sól i mieszamy. Dodaj też pomidory i grzyby. 7. Po 5 minutach, gdy kurczak jest ugotowany, dodaj liście limetki, kolendrę i szczypiorek. 8. Przed podaniem dopraw sokiem z limetki.