Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa tajska na mleku kokosowym moze byc w wersji z kurczakiem lub z tofu
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9221
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4839
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 35
Dziś do pracy.
Odsłon: 640
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9221
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4839
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 35
Dziś do pracy.
Odsłon: 640
Składniki
1. Pokrój na małe kawałki szalotkę, pomidory i grzyby. 2. Obij trawę cytrynową o kant stołu dla uzyskania mocniejszego aromatu. 3. Pokrój na duże kawałki galangal i trawę cytrynową (są one dosyć twarde i ich nie jemy, więc większe kawałki łatwiej będzie nam wyłowić podczas jedzenia i odłożyć na bok). 4. Pociętą trawę cytrynową, galangal, szalotkę zalej bulionem i doprowadzamy do wrzenia. 5. Dorzuć mleczko kokosowe, pociętego w paski kurczaka i rozgniecione papryczki chili. 6. Dodaj sos rybny cukier i sól i mieszamy. Dodaj też pomidory i grzyby. 7. Po 5 minutach, gdy kurczak jest ugotowany, dodaj liście limetki, kolendrę i szczypiorek. 8. Przed podaniem dopraw sokiem z limetki.