Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler jest cudownym warzywem, lecz jadłospisie gości bardzo rzadko bo jedynie w sałatce świątecznej, nooo i może w niedzielnym rosołku. Wielka szkoda, ponieważ posiada wiele właściwości leczniczych i odżywczych takich jak min witaminy z grupy B, PP, kwas foliowy, a także witaminę E, wapń potas, cynk … . Zatem jedzmy go częściej ????
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1670
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1670
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Składniki
1. Obierz seler, cebule, czosnek, pietruszkę i pokrój w kostkę, a kolby kukurydzy podziel na 3-4 części i włóż wszystko do garnka. 2. Zalej całość wodą i dodaj oliwę z oliwek, pokrojony koperek, pieprz i szczyptę soli. Wszystko gotuj ok 40 minut. 3. Po upływie czasu wyjmuj kolby kukurydzy, ostrożnie odkrój z każdej ziarenka. 4. Zupę zblenduj i następnie wrzuć do niej ziarna kukurydzy, wymieszaj i gotowe. Polecam podawać z kleksem śmietany i/lub z odrobiną oliwy z oliwek na wierzchu. Smacznego ;)