Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Mąkę przesiać do naczynia ,wrzucić drożdże,dodać odrobinę cukru i połowę filiżanki mleka,
przysypać niewielka ilością maki. Wymieszać widelcem i odstawić zaczyn na 20minut w ciepłe miejsce
W rondelku rozpuścić tłuszcz połączyć z pozostałym cukrem,sola,otarta skórka i jajkami .Dodać z mlekiem do do zaczynu i wyrobić gładkie ciasto.
Dodać rodzynki wlać ciasto na natłuszczoną formę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i upiec przez około 40 min