Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25715
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2707
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1318
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25715
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2707
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1318
Składniki
Mąkę przesiać do naczynia ,wrzucić drożdże,dodać odrobinę cukru i połowę filiżanki mleka,
przysypać niewielka ilością maki. Wymieszać widelcem i odstawić zaczyn na 20minut w ciepłe miejsce
W rondelku rozpuścić tłuszcz połączyć z pozostałym cukrem,sola,otarta skórka i jajkami .Dodać z mlekiem do do zaczynu i wyrobić gładkie ciasto.
Dodać rodzynki wlać ciasto na natłuszczoną formę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i upiec przez około 40 min