Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka czekoladowa na mleku w proszku to propozycja na małe przyjęcie lub spotkanie przy kawie. Ciasto jest słodkie, ale zarazem pachnie kakałem. Jest to jedno z moich ulubionych wypieków.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15868
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 551
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15868
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 551
Składniki
Jajka ubijam wraz z cukrem i aromatem waniliowym na pusztą masę. Dodaję olej. Miksuję. Dodaje mleko w proszku, kakao i proszek do pieczenia. Miksuję. Formę na babkę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Przelewam ciasto. Ciasto piekę około 60 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Polewam wystudzone ciasto. Dekoruję wiórkami kokosowymi.
Zapraszam na mojego bloga !