Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezowy tort z owocami"
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43592
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 188
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43592
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 188
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Składniki
Białka posól i ubij na sztywno. Podczas ubijania stopniowo dodawaj cukier. Wszystko zmiksuj na gładką i lśniącą masę. Na koniec wsyp mąkę ziemniaczaną, dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Na papierze do pieczenia narysuj 3 krążki o średnicy 26 cm i na nich rozłóż masę. Piekarnik rozgrzej do temperatury 120° C i piecz krążki przez 1,5 godziny. Wyłącz i studź krążki przy otwartych drzwiczkach.
Śmietankę ubij z cukrem i zagęstnikiem na sztywno. Przełóż nią 3 bezowe płaty. Przygotuj syrop. Cukier rozpuść w wodzie i zagotuj. Gotuj aż powstanie syrop, następnie wystudź i dodaj sok z cytryny.
Pomarańcze obierz i podziel na cząstki. Kiwi obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Winogrona umyj i przekrój na pół. Tak przygotowane owoce zalej sosem i odstaw na kilka minut.
Przed podaniem tortu bezowego wyłóż je na wierzch i udekoruj listkami świeżej mięty. Czas przygotowania: 120 minut.Źródło: Na żywo