Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny biszkopt, świetny również na torty i inne cista przekładane masami :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13066
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3595
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13066
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3595
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. dodać szczyptę soli.
Żółtka utrzeć z łyżką octu i połączyć z pianą. Dodać 1/2 szklanki oleju.
2 szklanki mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia przesiewać do ciasta i łączyć łyżką ( mieszać powoli, w jedną stronę, najlepiej długą drewnianą łyżką).
Ciasto przelać do natłuszczonej formy (tradycyjny rozmiar blachy), poukładać owoce, ja dałam maliny, wiśnie i czereśnie.
Piec w temp. 150 stopni około 35 minut nawet do 50 w zależności od ilości owoców. Biszkopt bez owoców piec 30 minut. Smacznego!!