Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z porzeczkami"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2519
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2519
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Składniki
Z umytych i osuszonych porzeczek usuń szypułki. Posyp je 2 łyżkami mąki pszennej i delikatnie wymieszaj.
Do miski przesiej mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem tak długo, aż cukier się rozpuści. Następnie dodaj olej, kilka kropli aromatu waniliowego oraz skórkę otartą z cytryny i jeszcze chwilkę ucieraj, aż ciasta dokładnie się połączą. Na koniec stopniowo wsyp suche , wymieszaj. Do ciasta dodaj obtoczone w mące czarne porzeczki, delikatnie wymieszaj łyżką.
Formę o wymiarach 24x24 cm wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wierzch wyrównaj łyżką. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka.
Gdy ciasto wystygnie, posyp je cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Sztuka: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie