Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy serniczek z nutką mięty"
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 337
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 350
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 227
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 122
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 337
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 350
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 227
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 122
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 175oC. Biszkopt wystudź.
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem. Banany obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Posiekaj ok. 2/3 czekoladek. Masę wymieszaj z 2/3 bananów oraz posiekanymi czekoladkami.
Krem rozsmaruj na biszkopcie. Na wierzchu tortu rozłóż resztę czekoladek i bananów. Schładzaj 2 godziny. Przed podaniem ciasto udekoruj, np. miętą oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj