Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy serniczek z nutką mięty"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 175oC. Biszkopt wystudź.
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem. Banany obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Posiekaj ok. 2/3 czekoladek. Masę wymieszaj z 2/3 bananów oraz posiekanymi czekoladkami.
Krem rozsmaruj na biszkopcie. Na wierzchu tortu rozłóż resztę czekoladek i bananów. Schładzaj 2 godziny. Przed podaniem ciasto udekoruj, np. miętą oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj