Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy serniczek z nutką mięty"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5453
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5453
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5494
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 175oC. Biszkopt wystudź.
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem. Banany obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Posiekaj ok. 2/3 czekoladek. Masę wymieszaj z 2/3 bananów oraz posiekanymi czekoladkami.
Krem rozsmaruj na biszkopcie. Na wierzchu tortu rozłóż resztę czekoladek i bananów. Schładzaj 2 godziny. Przed podaniem ciasto udekoruj, np. miętą oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj