Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brazylijskie ciasto kokosowe"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31262
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31262
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Kukurydzę osącz, przelej zimną wodą. Zmiksuj. Wlewaj stopniowo mleko skondensowane, miksując. Wbij jajka, utrzyj. Dodaj przesiane mąki i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj masło i proszek do pieczenia, wymieszaj.
Ciasto przelej do formy. Piecz ok. 45 minut w 180°C. Ostudź.
Bardzo smaczne ciasto, konsystencją przypominające babkę. Wiórki kokosowe stanowią idealny do niego dodatek. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie