Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brazylijskie ciasto kokosowe"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Kukurydzę osącz, przelej zimną wodą. Zmiksuj. Wlewaj stopniowo mleko skondensowane, miksując. Wbij jajka, utrzyj. Dodaj przesiane mąki i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj masło i proszek do pieczenia, wymieszaj.
Ciasto przelej do formy. Piecz ok. 45 minut w 180°C. Ostudź.
Bardzo smaczne ciasto, konsystencją przypominające babkę. Wiórki kokosowe stanowią idealny do niego dodatek. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie