Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brazylijskie ciasto kokosowe"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 788
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 650
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 58
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 788
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 650
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 58
Składniki
Kukurydzę osącz, przelej zimną wodą. Zmiksuj. Wlewaj stopniowo mleko skondensowane, miksując. Wbij jajka, utrzyj. Dodaj przesiane mąki i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj masło i proszek do pieczenia, wymieszaj.
Ciasto przelej do formy. Piecz ok. 45 minut w 180°C. Ostudź.
Bardzo smaczne ciasto, konsystencją przypominające babkę. Wiórki kokosowe stanowią idealny do niego dodatek. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie