Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińskie ciasteczka z wróżbą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34706
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34706
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiej z dodatkiem cukru pudru. Dodaj szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko oraz żółtko i olej. Posiekaj i zagnieć gładkie ciasto.
Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wytnij szklanką kółka.
Na środku każdego kawałka ułóż zrolowaną karteczkę z wróżbą. Złóż ciastka na pół i delikatnie zlep brzegi, zawijając je lekko do środka.
Na koniec ułóż je na blasze wyłożonej papierem i piecz 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV