Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baardzo chrupiące ciasteczka z bardzo starego przepisu. SMACZNEGO
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Składniki
Z mąki, majonezu, cukru, margaryny, jajka i sody zagniatamy ciasto i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy olejek lub cukier waniliowy, do drugiej kakao i jeśli ciasto jest za twarde- śmietanę. Można też pozostać przy jasnym lub ciemnym cieście. Następnie rolujemy i schładzamy 1-godź w lodówce. Po wyjęciu są dwie opcje: można pokroić ciasto nożem lub rozwałkować i powykrawać wzorki. Po ułożeniu na blasze, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i dowolnie ozdabiamy. Pieczemy w 190-220 C przez 10-15 min.