Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasta z advokatem z białą czekoladą"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1263
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1263
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Składniki
. Ciasto: mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, cukru. Posiekaj z masłem. Wlej mleko, wbij żółtko i zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Zetrzyj na tarce i lekko wylep formę do tart. Piecz ok. 30-40 min w temp. 180°C. Odstaw, aby ciasto ostygło.
Krem: białą czekoladę pokrusz i rozpuść w kąpieli wodnej. Ostudź. Zmiksuj serek mascarpone z adwokatem oraz schłodzoną czekoladą. 3Ciasto posmaruj dżemem. Nałóż krem z advokatem. Wstaw formę do lodówki, aby krem zastygł.
Tuż przed podaniem ubij na sztywno kremówkę z cukrem pudrem. Wyłóż na tartę. Posyp płatkami migdałowymi.
<strong>Marta Tekla z Golasowic</strong>Źródło: Takie jest życie