Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5149
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5149
Składniki
kleik, jajka (całe), proszek do pieczenia, cukier i miekką margarynę pokrojoną w mniejsze kawałeczki wyrobic na jednolitą masę. Następnie z tej masy formować nie duże kuleczki i zrobić palcem otworki (jak w kluskach śląskich) a do nich dajemy dżem . Pieczemy w temp.160 na złoty kolor.