Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Składniki
kleik, jajka (całe), proszek do pieczenia, cukier i miekką margarynę pokrojoną w mniejsze kawałeczki wyrobic na jednolitą masę. Następnie z tej masy formować nie duże kuleczki i zrobić palcem otworki (jak w kluskach śląskich) a do nich dajemy dżem . Pieczemy w temp.160 na złoty kolor.