Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne ciasteczka do kawki, mleczka lub jak kto woli....
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16856
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16856
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23930
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na parze, mąkę mieszamy z 3 łyżkami maku tak żeby była pełna szklanka, dodajemy do jaj i powoli mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem, łyżeczką nakładamy ciasto formując okrągłe kształty i zachowując odległość, posypujemy makiem. Pieczemy w 180C przez 10-15 min, po ostygnięciu smarujemy je dżemem i sklejamy po dwa. SMACZNEGO