Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi okolo 50 sztuk, przepis podpatrzony w islandzkiej gazetce bozonarodzeniowej.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7126
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7126
Składniki
Piekarnik nagrzac do 180 stopni. Bardzo miekkie maslo wymieszac z cukrami, dodac mleko i znowu zagniesc. Kulki Maltesers posiekac i dodac do gotowej masy razem z maka i esencja waniliowa.Wszystko razem dobrze polaczyc.Formowac male ciasteczka, piec 8- 10 minut na papierze wysmarowanym maslem. Po wyjeciu z piekarnika dobrze wystudzic i trzymac w zamknieciu.