Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi okolo 50 sztuk, przepis podpatrzony w islandzkiej gazetce bozonarodzeniowej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8516
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 558
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8516
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 558
Składniki
Piekarnik nagrzac do 180 stopni. Bardzo miekkie maslo wymieszac z cukrami, dodac mleko i znowu zagniesc. Kulki Maltesers posiekac i dodac do gotowej masy razem z maka i esencja waniliowa.Wszystko razem dobrze polaczyc.Formowac male ciasteczka, piec 8- 10 minut na papierze wysmarowanym maslem. Po wyjeciu z piekarnika dobrze wystudzic i trzymac w zamknieciu.