Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzi okolo 50 sztuk, przepis podpatrzony w islandzkiej gazetce bozonarodzeniowej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 254
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 124
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17002
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 254
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 124
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17002
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Składniki
Piekarnik nagrzac do 180 stopni. Bardzo miekkie maslo wymieszac z cukrami, dodac mleko i znowu zagniesc. Kulki Maltesers posiekac i dodac do gotowej masy razem z maka i esencja waniliowa.Wszystko razem dobrze polaczyc.Formowac male ciasteczka, piec 8- 10 minut na papierze wysmarowanym maslem. Po wyjeciu z piekarnika dobrze wystudzic i trzymac w zamknieciu.