Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka migdałowe"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1846
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1846
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Składniki
Zagnieć ciasta. Chłodź godzinę, rozwałkuj. Wytnij kółka większe niż średnica szklanki. Piecz około min w temp. 180°C. Ostudź.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni (usuń płatki pokruszone). Łyżką do lodów wytnij kulki z brzoskwiń. Pistacje obierz, drobno posiekaj. Lekko podgrzej dżem.
Ciasteczka posmaruj dżemem. Ułóż na nich kulki z brzoskwiń. Dookoła ułóż płatki migdałowe. Posyp pistacjami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Bella Relaks