Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka migdałowe"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 618
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3950
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 618
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3950
Składniki
Zagnieć ciasta. Chłodź godzinę, rozwałkuj. Wytnij kółka większe niż średnica szklanki. Piecz około min w temp. 180°C. Ostudź.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni (usuń płatki pokruszone). Łyżką do lodów wytnij kulki z brzoskwiń. Pistacje obierz, drobno posiekaj. Lekko podgrzej dżem.
Ciasteczka posmaruj dżemem. Ułóż na nich kulki z brzoskwiń. Dookoła ułóż płatki migdałowe. Posyp pistacjami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Bella Relaks