Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z marmoladą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14353
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16418
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14353
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16418
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Składniki
Zagnieć ciasta. Owiń w folię, chłodź przez 2 godziny w lodówce.
Rozwałkuj ciasto. Wytnij ciasteczka. Z połowy ciasta wytnij ciasteczka z dziurką, z połowy – całe.
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15-20 min w temp. 180°C. Zdejmij z blachy.
Kiedy ciasteczka ostygną, cały krążek posmaruj marmoladą. Nakryj ciasteczkiem z dziurką.
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa</strong>Źródło: Takie jest życie