Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z marmoladą"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16859
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 846
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23970
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16859
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 846
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23970
Składniki
Zagnieć ciasta. Owiń w folię, chłodź przez 2 godziny w lodówce.
Rozwałkuj ciasto. Wytnij ciasteczka. Z połowy ciasta wytnij ciasteczka z dziurką, z połowy – całe.
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15-20 min w temp. 180°C. Zdejmij z blachy.
Kiedy ciasteczka ostygną, cały krążek posmaruj marmoladą. Nakryj ciasteczkiem z dziurką.
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa</strong>Źródło: Takie jest życie