Ciastka z mlekiem w proszku to jedne z tych słodkości, które robię zawsze tuż przed świętami. Są to pyszne, szybkie i bardzo łatwe ciasteczka. Mleko w proszku dodane do tych ciastek doskonale nadaje im niezwykłego mlecznego smaku. U mnie w domu znikają w mgnieniu oka.
Ciasteczka z mlekiem w proszku
Składniki
- mąka pszenna Typ 500 150 g
- Mleko w proszku 150 g
- Masło 120 g
- Cukier puder 100 g
- Proszek do pieczenia 6 g
- żółtka 4 szt.
Składniki
- mąka pszenna Typ 500 150 g
- Mleko w proszku 150 g
- Masło 120 g
- Cukier puder 100 g
- Proszek do pieczenia 6 g
- żółtka 4 szt.

Etapy przygotowania
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i mleko w proszku mieszamy. Dodajemy zimne masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Następnie ciasto dzielimy na około 20 mniejszych kawałków. Z każdego takiego kawałka formujemy kulę wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga !
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 135
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 135



Składniki
- mąka pszenna Typ 500 150 g
- Mleko w proszku 150 g
- Masło 120 g
- Cukier puder 100 g
- Proszek do pieczenia 6 g
- żółtka 4 szt.
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i mleko w proszku mieszamy. Dodajemy zimne masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Następnie ciasto dzielimy na około 20 mniejszych kawałków. Z każdego takiego kawałka formujemy kulę wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga !