Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie"
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7767
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2937
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7767
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2937
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
Składniki
Zagnieć ciasta maślanego, schłodź. Zgnieć ciasto kluskowego, schłodź. Rozwałkuj je w prostokąt, połóż na nim ciasto maślane i cienko rozwałkuj. Złóż w kopertę, schłodź i znów rozwałkuj. Powtórz czynność 4 razy.
Rozwałkuj ciasto, potnij na kwadraty. Ułóż połówkę śliwki, posyp cukrem waniliowym, zlep brzegi. Piecz 15 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 90 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 350 kcal
<strong>Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Takie jest życie