Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1212
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1265
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 202
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1212
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1265
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 202
Składniki
Zagnieć ciasta maślanego, schłodź. Zgnieć ciasto kluskowego, schłodź. Rozwałkuj je w prostokąt, połóż na nim ciasto maślane i cienko rozwałkuj. Złóż w kopertę, schłodź i znów rozwałkuj. Powtórz czynność 4 razy.
Rozwałkuj ciasto, potnij na kwadraty. Ułóż połówkę śliwki, posyp cukrem waniliowym, zlep brzegi. Piecz 15 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 90 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 350 kcal
<strong>Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Takie jest życie