Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23148
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23148
Składniki
Zagnieć ciasta maślanego, schłodź. Zgnieć ciasto kluskowego, schłodź. Rozwałkuj je w prostokąt, połóż na nim ciasto maślane i cienko rozwałkuj. Złóż w kopertę, schłodź i znów rozwałkuj. Powtórz czynność 4 razy.
Rozwałkuj ciasto, potnij na kwadraty. Ułóż połówkę śliwki, posyp cukrem waniliowym, zlep brzegi. Piecz 15 min w temp. 180°C.
Porcje 10, 90 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 350 kcal
<strong>Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Takie jest życie