Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto a la tiramisu"
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2496
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38697
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1370
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2496
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38697
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1370
Składniki
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Twaróg wymieszać
z mascarpone, likierem migdałowym, cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie wymieszać ją z masą serową. Dodać 20 dag śmietany ubitej na sztywno.
Likier kawowy wymieszać z naparem kawy i skropić nim biszkoptowe blaty. Blaty przełożyć w tortownicy tężejącym kremem. Schładzać 4 godziny.
Pozostałe 25 dag śmietany ubić na sztywno. Schłodzone ciasto wyjąć z tortownicy. Wierzch oraz boki ciasta posmarować ubitą śmietaną.
Wstawić do lodówki na 30 minut. Tuż przed podaniem oprószyć kakao, udekorować waflowymi rurkami i ziarnami kawy.Źródło: Życie na gorąco