Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto a la tiramisu"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2056
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2056
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4043
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Składniki
Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Twaróg wymieszać
z mascarpone, likierem migdałowym, cukrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie wymieszać ją z masą serową. Dodać 20 dag śmietany ubitej na sztywno.
Likier kawowy wymieszać z naparem kawy i skropić nim biszkoptowe blaty. Blaty przełożyć w tortownicy tężejącym kremem. Schładzać 4 godziny.
Pozostałe 25 dag śmietany ubić na sztywno. Schłodzone ciasto wyjąć z tortownicy. Wierzch oraz boki ciasta posmarować ubitą śmietaną.
Wstawić do lodówki na 30 minut. Tuż przed podaniem oprószyć kakao, udekorować waflowymi rurkami i ziarnami kawy.Źródło: Życie na gorąco