Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto bananowe z gruszkami"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424914
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424914
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa
Szklankę mleka i szklankę mąki zmiksuj. Wbij jajka, połącz. Dodaj resztę mąki i mleka, 2 łyżki oleju, wodę gazowaną, śmietanę i sól, wymieszaj. Banany i jabłka pokrój, wrzuć do ciasta, połącz (ciasto powinno być dość gęste).
Z ciasta usmaż na patelni okrągłe placuszki. Osącz z tłuszczu.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Podlej wodą, oprósz cynamonem i cukrem pudrem, podduś. Mus podaj z plackami.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie