Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto bananowe z gruszkami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12123
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6882
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12123
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6882
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Składniki
Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa
Szklankę mleka i szklankę mąki zmiksuj. Wbij jajka, połącz. Dodaj resztę mąki i mleka, 2 łyżki oleju, wodę gazowaną, śmietanę i sól, wymieszaj. Banany i jabłka pokrój, wrzuć do ciasta, połącz (ciasto powinno być dość gęste).
Z ciasta usmaż na patelni okrągłe placuszki. Osącz z tłuszczu.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Podlej wodą, oprósz cynamonem i cukrem pudrem, podduś. Mus podaj z plackami.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie