Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto bananowe z gruszkami"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa
Szklankę mleka i szklankę mąki zmiksuj. Wbij jajka, połącz. Dodaj resztę mąki i mleka, 2 łyżki oleju, wodę gazowaną, śmietanę i sól, wymieszaj. Banany i jabłka pokrój, wrzuć do ciasta, połącz (ciasto powinno być dość gęste).
Z ciasta usmaż na patelni okrągłe placuszki. Osącz z tłuszczu.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Podlej wodą, oprósz cynamonem i cukrem pudrem, podduś. Mus podaj z plackami.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie