Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto biszkoptowe z malinami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1338
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5859
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18530
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1338
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5859
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18530
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Ubijaj, dodając oba cukry i po jednym żółtku. Wsyp mąki i proszek, połącz. Ciasto wylej na blachę. Piecz 40 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Żelatynę namocz i rozpuść w 4 łyżeczkach gorącej wody. Maliny zmiksuj. Wszystkie masy wymieszaj. Ostudzony biszkopt przekrój na dwa placki. Spód posmaruj masą, przykryj ciastem.
Udekoruj wg uznania, najlepiej bitą śmietaną i malinami.Źródło: Chwila dla Ciebie