Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotowane zgodnie z zasadami diety low FodMap, dietetyczne i przyszne. Dekoracja ciasta weldle uznania, przpis nie zawiera glutenu i cukru ( sacharozy). Smacznego !
blender kielichowy, wysokie naczynie, łopatka silikonowa, foremka chlebowa, mikser
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 266
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1033
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 266
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1033
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4084
Składniki
12 łyżek płatków owsianych zmiel w blenderze na mąkę.
Odziel żółtko od białka, białko schowaj do lodówki. W wysokim naczyniu żółtko zmiksuj z syropem klonowym, aż do uzyskania jednolitej masy. Do masy dodaj banany i zmiksuj na jednolitą masę. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj ze sobą i po łyżce dodawaj do płynnych składników. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję, jeśli uznasz że jest za gęste można dodać odrobinę mleka bez laktozy lub napoju owsianego. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą.
Jednolitą masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki ( chlebowej). Piecz 30 min w temperaturze 180 °, na programie góra- dół.