Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotowane zgodnie z zasadami diety low FodMap, dietetyczne i przyszne. Dekoracja ciasta weldle uznania, przpis nie zawiera glutenu i cukru ( sacharozy). Smacznego !
blender kielichowy, wysokie naczynie, łopatka silikonowa, foremka chlebowa, mikser
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10332
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10332
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
12 łyżek płatków owsianych zmiel w blenderze na mąkę.
Odziel żółtko od białka, białko schowaj do lodówki. W wysokim naczyniu żółtko zmiksuj z syropem klonowym, aż do uzyskania jednolitej masy. Do masy dodaj banany i zmiksuj na jednolitą masę. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj ze sobą i po łyżce dodawaj do płynnych składników. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję, jeśli uznasz że jest za gęste można dodać odrobinę mleka bez laktozy lub napoju owsianego. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą.
Jednolitą masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki ( chlebowej). Piecz 30 min w temperaturze 180 °, na programie góra- dół.