Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czereśniowe"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1026
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1232
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4217
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1026
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1232
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4217
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiej na stolnicę, dodaj sól. Masło pokrój na kawałki i wraz z jajkiem dodaj do mąki. Ze składników szybko zagnieć gładkie ciasto. Owiń je w folię spożywczą i odłóż do lodówki na 30 minut.
Formę do tart wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na okrągły placek i przełóż do formy. Odetnij wystające ponad formę brzegi.
Przygotuj ciasto ucierane: miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puch, stopniowo dodawaj jajka. Do masy z masłem dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wyrób gładkie ciasto i ułóż je na kruchym.
Czereśnie umyj, osusz i usuń pestki. Owoce ułóż w formie jeden obok drugiego, lekko je dociskając. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C.
Marmoladę podgrzej. Posmaruj nią jeszcze gorące ciasto i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 325 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie