Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mieciutki i świeżutkie po upieczeniu ;)
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 176
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 126
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 176
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 126
Składniki
Mleko podgrzać,żeby było letnie,dodać drożdże,2 łyżki małe cukru,wymieszać i posypać trochę po wierzchu mąka,jak urośnie to dodać resztę składników i wymieszać.Jak będzie za gęste to dodaj troszkę mleka,tylko nie za dużo żeby było wodnite.Ciasto wlać do formy i piec 45 minut;*
Gdy sie upiecze posyp ciasto cukrem pudrem będzie pycha.