Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na idealny podwieczorek. Jest to wypiek, który uwielbiają zarówno mali, jak i duzi. Mi niezmiennie kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. Uwielbiam zajadać się ciastem drożdżowym posmarowanym masłem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Składniki
Ciasto: Świeże drożdże wraz z łyżką cukru, mąki i mleka rozgniatam. Odstawiam do wyrośnięcia na 15 minut w ciepłe miejsce. Masło rozpuszczam i studzę. Mąkę, cukier, ciepłe mleko, masło oraz wyrośnięte drożdże łączę. Zagniatam ciasto. Odstawiam na dwie godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto układam w kwadratowej formie do pieczenia. Kruszonka: Z podanych składników zagniatam kruszonkę. Ciasto w formie posypuję kruszonką. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Po 30 minutach wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekarnik ustawiam na 180 stopni. Piekę około 45 minut. Studzę.
Zapraszam do mojego bloga !