Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na idealny podwieczorek. Jest to wypiek, który uwielbiają zarówno mali, jak i duzi. Mi niezmiennie kojarzy się ze smakiem dzieciństwa. Uwielbiam zajadać się ciastem drożdżowym posmarowanym masłem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Ciasto: Świeże drożdże wraz z łyżką cukru, mąki i mleka rozgniatam. Odstawiam do wyrośnięcia na 15 minut w ciepłe miejsce. Masło rozpuszczam i studzę. Mąkę, cukier, ciepłe mleko, masło oraz wyrośnięte drożdże łączę. Zagniatam ciasto. Odstawiam na dwie godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto układam w kwadratowej formie do pieczenia. Kruszonka: Z podanych składników zagniatam kruszonkę. Ciasto w formie posypuję kruszonką. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Po 30 minutach wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekarnik ustawiam na 180 stopni. Piekę około 45 minut. Studzę.
Zapraszam do mojego bloga !