Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto dyniowe w polewie"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 591
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1181
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 591
Składniki
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem, cukrem waniliowym, sodą i solą. Jajka ubij, stopniowo dodając cukier a potem olej.
Dodaj dynię, płatki migdałowe, orzechy, wiórki kokosowe i cynamon. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mączną mieszankę, połącz.
Ciasto wlej do posmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Piecz 40-50 min w temp. 180°C.
Polewa: serek utrzyj z miękkim masłem na puszystą masę. Dodaj cukier puder, ucieraj 2 min. Schłodź. Posmaruj ciasto.
Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie