Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto dyniowe w polewie"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3738
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1281
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3738
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1281
Składniki
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem, cukrem waniliowym, sodą i solą. Jajka ubij, stopniowo dodając cukier a potem olej.
Dodaj dynię, płatki migdałowe, orzechy, wiórki kokosowe i cynamon. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mączną mieszankę, połącz.
Ciasto wlej do posmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Piecz 40-50 min w temp. 180°C.
Polewa: serek utrzyj z miękkim masłem na puszystą masę. Dodaj cukier puder, ucieraj 2 min. Schłodź. Posmaruj ciasto.
Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie