Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto dyniowe w polewie"
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457748
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Składniki
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem, cukrem waniliowym, sodą i solą. Jajka ubij, stopniowo dodając cukier a potem olej.
Dodaj dynię, płatki migdałowe, orzechy, wiórki kokosowe i cynamon. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mączną mieszankę, połącz.
Ciasto wlej do posmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Piecz 40-50 min w temp. 180°C.
Polewa: serek utrzyj z miękkim masłem na puszystą masę. Dodaj cukier puder, ucieraj 2 min. Schłodź. Posmaruj ciasto.
Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie