Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto fasolowe z bananem"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1254
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Składniki
Przepis przysłała Ewa Gałęza z Woli Kiełczyńskiej
puszka czerwonej fasoli, banan, 2 jajka, garść rodzynek, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 4-5 łyżek miodu, łyżka oleju, olejek rumowy.
Fasolę odcedź, zmiksuj. Dodaj jajka, pokrojonego banana, zmiksuj. Dodaj proszek, kakao, miód, jogurt, rodzynki, olej i olejek rumowy, dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do foremki keksowej. Piecz 40 min w 160°C. Do ciasta możesz też dodać posiekaną gorzką czekoladę.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie