Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto fasolowe z bananem"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 937
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4034
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 937
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4034
Składniki
Przepis przysłała Ewa Gałęza z Woli Kiełczyńskiej
puszka czerwonej fasoli, banan, 2 jajka, garść rodzynek, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 4-5 łyżek miodu, łyżka oleju, olejek rumowy.
Fasolę odcedź, zmiksuj. Dodaj jajka, pokrojonego banana, zmiksuj. Dodaj proszek, kakao, miód, jogurt, rodzynki, olej i olejek rumowy, dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do foremki keksowej. Piecz 40 min w 160°C. Do ciasta możesz też dodać posiekaną gorzką czekoladę.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie