Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto fasolowe z bananem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2212
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2212
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Składniki
Przepis przysłała Ewa Gałęza z Woli Kiełczyńskiej
puszka czerwonej fasoli, banan, 2 jajka, garść rodzynek, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 4-5 łyżek miodu, łyżka oleju, olejek rumowy.
Fasolę odcedź, zmiksuj. Dodaj jajka, pokrojonego banana, zmiksuj. Dodaj proszek, kakao, miód, jogurt, rodzynki, olej i olejek rumowy, dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do foremki keksowej. Piecz 40 min w 160°C. Do ciasta możesz też dodać posiekaną gorzką czekoladę.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie