Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421345
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421345
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2045
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Mąki i proszek przesiej, dodaj do ciasta, połącz. Wlej do blaszki 23x33 cm. Piecz 30 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: truskawki i cukier zalej 3/4 szklanki wody, duś 10 min. Wsyp galaretki, połącz. Budynie rozrób z pół szklanki wody, dodaj do owoców, mieszając, zagotuj. Masę ostudź, przełóż ciasta. Schłodź. Śmietana: kremówkę ubij na sztywno, dodając cukier puder i zagęstniki. Rozsmaruj na cieście. Herbatniki i czekoladę zmiksuj, posyp ciasto. Przechowuj w lodówce.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji, 16 cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie