Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto herbatnikowe ze śmietanowym wierzchem"
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 152
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 35
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 152
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 35
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Mąki i proszek przesiej, dodaj do ciasta, połącz. Wlej do blaszki 23x33 cm. Piecz 30 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: truskawki i cukier zalej 3/4 szklanki wody, duś 10 min. Wsyp galaretki, połącz. Budynie rozrób z pół szklanki wody, dodaj do owoców, mieszając, zagotuj. Masę ostudź, przełóż ciasta. Schłodź. Śmietana: kremówkę ubij na sztywno, dodając cukier puder i zagęstniki. Rozsmaruj na cieście. Herbatniki i czekoladę zmiksuj, posyp ciasto. Przechowuj w lodówce.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji, 16 cena za porcję 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie