Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto jogurtowe z jeżynami"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1470
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 546
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1470
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 546
Składniki
Wymieszaj żółtka, olej, budynie, proszek do pieczenia. Wlej jogurty, wymieszaj. Białka ubij na sztywno z cukrem. Połącz przygotowane .
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż na niej biszkopty. Wlej masę jogurtową. Wierzch posyp jeżynami lub innymi owocami. Piecz ciasto ok. 60 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Bella Relaks