Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kefirowo-rabarbarowe"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19959
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3075
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4324
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19959
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3075
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4324
Składniki
Ciasto: Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy, zasypujemy łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstawiamy.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Redukujemy obroty miksera do najmniejszych. Dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę, kefir i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec mieszamy ręcznie z rabarbarem.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Kruszonka: W misce zagniatamy ręcznie zimną margarynę z cukrem, otrębami i cynamonem. Ciasto posypujemy kruszonką, wstawiamy na około 60 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Patyczkiem sprawdzamy, czy się upiekło. Zimne posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.Źródło: Rewia