Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kefirowo-rabarbarowe"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13278
Składniki
Ciasto: Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy, zasypujemy łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstawiamy.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Redukujemy obroty miksera do najmniejszych. Dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę, kefir i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec mieszamy ręcznie z rabarbarem.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Kruszonka: W misce zagniatamy ręcznie zimną margarynę z cukrem, otrębami i cynamonem. Ciasto posypujemy kruszonką, wstawiamy na około 60 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Patyczkiem sprawdzamy, czy się upiekło. Zimne posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.Źródło: Rewia