Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kefirowo-rabarbarowe"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6027
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6027
        
        Składniki
Ciasto: Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy, zasypujemy łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstawiamy.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Redukujemy obroty miksera do najmniejszych. Dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę, kefir i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec mieszamy ręcznie z rabarbarem.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Kruszonka: W misce zagniatamy ręcznie zimną margarynę z cukrem, otrębami i cynamonem. Ciasto posypujemy kruszonką, wstawiamy na około 60 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Patyczkiem sprawdzamy, czy się upiekło. Zimne posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.Źródło: Rewia