Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto kefirowo-rabarbarowe"
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14718
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3142
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 164
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1424
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 336
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14718
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3142
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 164
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1424
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 336
Składniki
Ciasto: Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy, zasypujemy łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstawiamy.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Redukujemy obroty miksera do najmniejszych. Dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę, kefir i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec mieszamy ręcznie z rabarbarem.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Kruszonka: W misce zagniatamy ręcznie zimną margarynę z cukrem, otrębami i cynamonem. Ciasto posypujemy kruszonką, wstawiamy na około 60 minut do piekarnika nagrzanego do 175oC.
Patyczkiem sprawdzamy, czy się upiekło. Zimne posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.Źródło: Rewia