Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wikwintne ciasto ,pracochłonne ale warte poświęcenia......
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 880
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 275
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 880
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 275
Składniki
Z mleka ,cukru,cukru waniliowego,żółtek i budyniu ugotować budyń.Masło utrzeć na puch,dodać przestudzony budyń.
Sok z owoców odlać,dodać wodę,rozpuścić galaretkę wg przepisu.Owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki.
Nutellę rozgrzać na parze wodnej,dodać pokruszony wafel.Wymieszać.
Śmietanę ubić z cukrem,dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt jasny-masa z nutellą-biszkopt różowy-masa budyniowa-ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu-wolną przestrzeń wypełnić masą z galaretką-masa z bitej śmietany-wierzch przez sito popryszyć kakao.