Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wikwintne ciasto ,pracochłonne ale warte poświęcenia......
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1553
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1553
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1270
Składniki
Z mleka ,cukru,cukru waniliowego,żółtek i budyniu ugotować budyń.Masło utrzeć na puch,dodać przestudzony budyń.
Sok z owoców odlać,dodać wodę,rozpuścić galaretkę wg przepisu.Owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej galaretki.
Nutellę rozgrzać na parze wodnej,dodać pokruszony wafel.Wymieszać.
Śmietanę ubić z cukrem,dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt jasny-masa z nutellą-biszkopt różowy-masa budyniowa-ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu-wolną przestrzeń wypełnić masą z galaretką-masa z bitej śmietany-wierzch przez sito popryszyć kakao.